Het verhaal van Delia, Yann-Antuan en Maya-Elaina

Delia Richardson woont met haar tweeling Yann-Antuan en Maya-Elaina (9) in Amsterdam. Delia kwam jaren geleden naar Nederland om te studeren en is hier gebleven. Nu is ze docent bij de opleiding Aviation aan de University of Applied Sciences.

“Ik heb de sponsororganisatie vroeger al leren kennen, tijdens mijn studie humanitaire hulp. Ik had al wel eens overwogen om een kindje te sponsoren, maar het was er nog niet van gekomen. Want ik vond het lastig om zelf te bepalen wie ik zou sponsoren. Wie kies je ..een jongen of een meisje ..en waarom dan juist dat kind? En toen kwam er afgelopen zomer via social media een advertentie voorbij die me direct raakte. Want deze organisatie maakt het ook mogelijk dat de kinderen zelf hun sponsor kiezen. En dat vind ik een geweldig idee!”

Op het moment dat zijn moeder vertelt over deze andere manier van kindsponsoring, Chosen, veert Yann-Antuan op: “Voor ons was het spannend om mee te doen, want wie zou er voor ons kiezen? Maar het gaat eigenlijk niet om ons. Het gaat om hen. Zij hebben nu de keuze. Zij mogen kiezen!”

Na een aantal weken vol spanning afwachten, werd de familie Richardson uiteindelijk gekozen door de 8-jarige John als sponsor. Yann-Antuan: “Nu ben ik niet meer de enige jongen in ons gezin. John hoort er echt bij!”

Relatie opbouwen
De sponsoring is nog maar een half jaar geleden gestart, dus de Delia en haar kinderen hebben behalve een eerste brief nog geen andere post ontvangen. “Wij hebben hem al wel geschreven en gemaild en ook al hebben we nog geen antwoord, we sturen binnenkort weer post. Zijn verjaardag in mei is een mooie aanleiding. We hopen zo wel een relatie te kunnen opbouwen. Ook bidden we regelmatig voor hem.”

Het gaat niet om ons
Yann-Antuan is heel duidelijk als het gaat over ‘wat krijg je ervoor terug als sponsor’: “We sponsoren John niet omdat wij er beter van worden, maar zodat hij een beter leven krijgt. Het gaat niet om ons, het gaat om hem en zijn familie!”

Yann-Antuan (9): “We sponsoren John niet omdat wij er beter van worden, maar zodat hij een beter leven krijgt. Het gaat niet om ons, het gaat om hem en zijn familie!”

Andere verhalen

Deborah (11)

“Soms sta ik voor de keuze: koop ik eten of betaal ik de huur? Ik kies dan altijd voor het laatste. Als ik mijn huis kwijtraak, worden de problemen alleen maar groter.”
lees verder »

Susan (10)

“Door mij weten ze wat er in Malawi gebeurt. Ik vertel ze hoe het met me gaat en over de dingen die ik doe.”
lees verder »