‘De sponsoring heeft mijn geloofsleven goed gedaan’

Aafke de Jongste (68) is sponsor van Samir, een 8-jarige jongen uit Marsabit, Kenia. “Het concept van kindsponsoring sprak mij al langer aan,” vertelt ze. “Toen onze kerk op een zondag aandacht besteedde kinderen in armoede, dacht ik: dit is het. Ik liep langs de foto’s en Samir sprong er voor mij uit.” De sponsoring is een win-winsituatie, volgens Aafke. “Het wakkert iets aan in mijn geloofsleven.”

“Eerst dacht ik nog: wat moet ik met een jongetje van zes? Inmiddels staat zijn foto tussen die van mijn kleinkinderen. Ik heb Samir natuurlijk nog nooit ontmoet, maar toen er vanuit onze kerk een filmpje was gemaakt over het project en hij daarin voorkwam met zijn moeder, had ik tranen in mijn ogen.

Iedere dag zie ik de foto van Samir staan. Dan bid ik voor hem. Opgroeien te midden van zijn omstandigheden is heel anders dan hoe mijn kleinkinderen opgroeien. Als ik me bedenk hoe zijn leven eruit moet zien, besef ik me hoe goed we het hier hebben. Mijn gebed is dat God hem zal zegenen, dat hij met God zal opgroeien.

Dat ik Samir mag sponsoren verrijkt me. Het wakkert iets aan in mijn geloofsleven. Ik denk wel eens: oh, God, wat ben ik dankbaar dat ik dit kan doen met Uw hulp. Ik vind het vanuit mijn geloof belangrijk dat ik iets voor een ander kan betekenen. Voor iemand die het moeilijk heeft of arm is. Ik vraag me wel eens af wat ik nog meer kan doen voor Samir. Als ik hoor dat er bijvoorbeeld lange tijd geen regen is gevallen, maak ik een extra gift over. Gelukkig ben ik daartoe in staat. De sponsoring heeft mijn geloofsleven goed gedaan. Ik krijg er echt iets voor terug. Samir heeft een speciaal plekje in mijn leven. Ik ben dankbaar dat ik zijn sponsor mag zijn.”

“Iedere dag zie ik de foto van Samir staan. Dan bid ik voor hem. Opgroeien te midden van zijn omstandigheden is heel anders dan hoe mijn kleinkinderen opgroeien.”

Andere verhalen

José (12)

‘Het onderwijs waar ik door het sponsorprogramma toegang tot heb gekregen, biedt ons de kans om een goede toekomst op te bouwen.‘
lees verder »