Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het is niet vanzelfsprekend. En dat terwijl ieder kind daar recht op heeft.
Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, ruim 8000 lokale kerken, partnerorganisaties, lokale medewerkers, sponsors en giftgevers helpen we wereldwijd zo’n 2,2 miljoen kinderen. 

Omdat armoedeproblematiek ingewikkeld is, werken wij uitsluitend met lokale mensen. Zij kennen de cultuur en de de mensen die hulp nodig hebben als geen ander. Armoedebestrijding kost ook tijd. We steunen kinderen gedurende hun gehele ontwikkeling: van het ongeboren kind tot de 22 jarige adolescent. Ons doel: ieder kind komt tot bloei, wordt zelfredzaam en krijgt handvatten om uit de cirkel van armoede te stappen.

Wanneer een kind specifieke hulp nodig heeft dan wordt dit gefinancierd uit een van onze aanvullende fondsen. Denk aan: medische zorg, noodhulp en hulp bij misbruik. Voor ouders worden er regelmatig cursussen georganiseerd op het gebied van opvoeding, hygiëne en ondernemen. We investeren ook in de gemeenschap door te faciliteren in schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen of het starten van nieuwe kerken.

Compassion werkt vanuit een christelijke identiteit. We verwelkomen ieder kind, ongeacht religieuze achtergrond. Door middel van onze programma’s geven we ieder kind, en zijn of haar gezin, de kans om Jezus te leren kennen.

Meer weten:

www.compassion.nl/kindsponsoring