Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren. We helpen om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Wij kunnen jouw steun goed gebruiken!

In ons sponsorprogramma heb je contact met één kind of gezin, maar steun je het hele dorp! Iedereen in het dorp doet mee en gaat zelf aan de slag. Op deze manier is duurzame verandering in situaties van armoede mogelijk en versterken we de weerbaarheid van kinderen, hun familie en de mensen om hen heen. Ouders vergroten in groepen hun inkomen en hun zelfvertrouwen. Kinderen krijgen zicht op een toekomst zonder armoede.

Red een Kind is ervan overtuigd dat God ouders en kinderen aan elkaar geeft en dat thuis de beste plek is om op te groeien. Ons sponsorprogramma passeert ouders niet, maar ondersteunt hen juist in de zorg voor hun kinderen. Uiteindelijk is ons doel dat kinderen en gezinnen zelfstandig verder kunnen, ook als Red een Kind het projectgebied uiteindelijk verlaat. 

Red een Kind werkt met kerken en christelijke organisaties ter plekke samen om dit mogelijk te maken. 

Wil je een kind sponsoren?
Dat kan via www.redeenkind.nl/sponsor.

Ben je op zoek naar meer informatie over kindsponsoring?
Ontdek alles over kindsponsoring bij Red een Kind via deze link.