Vraag en antwoord
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op voor meer informatie en antwoorden.
Praktische vragen over kindsponsoring
Jouw persoonlijke aanmoediging, gebed en maandelijkse bijdrage helpen een kind om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen.
De sponsorbijdrage varieert per organisatie van € 29,- tot € 33,- per maand.
Het effect is levensveranderend! Want ook andere kinderen genieten ervan mee als hun broertje of zusje een sponsor heeft. Zij delen mee in de blijdschap als er post komt. De kinderen voelen zich geliefd en ouders voelen zich gesteund. Maar ook in materieel opzicht profiteert het hele gezin van de sponsoring. Ouders krijgen vaak voorlichting over bijvoorbeeld liefdevol – en zonder geweld- opvoeden, over de ernstige gevolgen van kindhuwelijken. Maar we leren ze ook om bijvoorbeeld gevarieerder voedsel te verbouwen zodat kinderen sterker worden. Of we helpen ze om een klein bedrijfje op te zetten om meer inkomsten te krijgen.
Onze organisaties bieden ook andere manieren om kinderen in armoede te steunen. Meer informatie hierover vind je op onze websites.
Wij ondersteunen kinderen in hun ontwikkeling van 0 t/m 18 à 22 jaar.
Wanneer jouw sponsoring om welke reden dan ook stopt, zoeken wij een andere sponsor. Tot die tijd zorgen we ervoor dat het kind wordt ondersteund.
Ja, dat kan. Je kunt per post of digitaal een bericht sturen naar je sponsorkind. We streven ernaar dat je altijd bericht terug ontvangt.
De kinderen in de projecten worden bezocht door de lokale medewerkers. Zij hebben persoonlijk contact met de kinderen en kennen ze bij naam.
Het verschilt per organisatie of het mogelijk is je sponsorkind te bezoeken. Post sturen kan natuurlijk altijd. De kinderen vinden het leuk om post te ontvangen. Het is erg motiverend om te merken dat er iemand aan hen denkt, voor ze bidt en betrokken is.
We werken met lokale medewerkers/vrijwilligers en lokale partnerorganisaties. Zij kennen als geen ander de problematiek in het gebied en welke behoefte er is. De aanpak kan daarom per land of gebied verschillend zijn. De basis van de hulp is gezondheid en voeding, onderwijs en veiligheid. We richten ons daarbij op de meest kwetsbare en allerarmste families en gemeenschappen.
Zeker niet! Je steunt namelijk niet alleen jouw sponsorkind en de ouders, maar ook zijn of haar hele omgeving. De mensen krijgen kennis en vaardigheden zodat ze zelf uit de armoede kunnen groeien. Zo werken we ernaartoe dat jouw sponsorkind en de mensen om hem of haar heen zelfstandig verder kunnen. Je steunt een kind tijdelijk, maar zorgt voor blijvende verandering.
Het is goed om je van tevoren te oriënteren of kindsponsoring bij je past. We hebben een test ontwikkeld om te ontdekken of kind sponsoring bij je past: https://kindsponsoring.nl/doe-de-test/
Jouw bijdrage komt ten goede aan jouw sponsorkind, maar ook aan zijn of haar familie en omgeving. Jij zorgt ervoor dat jouw sponsorkind en vaak ook de andere kinderen in de gemeenschap toegang krijgen tot onderwijs, gezondheidszorg, schoon drinkwater en bescherming. Jij zorgt ervoor dat je sponsorkind kan opgroeien in een veilige omgeving.
Vragen over de samenwerking
Voor de coronapandemie leefden al ruim 400 miljoen kinderen in extreme armoede, afgelopen jaar is dit aantal nog verder toegenomen. Ze hebben niet voldoende geld om elke dag genoeg eten te kopen, naar school te gaan of de medische zorg te krijgen die ze nodig hebben. Wij geloven dat dit anders moet. Want ieder mens, ieder kind, is een schepsel van God: gelijkwaardig én uniek, dat is wat ons drijft.
Zowel Compassion, Red een Kind, Woord en Daad als World Vision werken vanuit een christelijke grondslag. In ons werk willen we de Bijbelse normen en waarden uitdragen, maar we helpen alle kinderen ongeacht religie.
Elke deelnemende organisatie werkt aan hetzelfde doel: kinderen die in armoede leven een hoopvolle toekomst bieden. Het gaat uiteindelijk dus om de kinderen en niet om welke organisatie de meeste sponsors heeft. Toch is het fijn als jij een organisatie steunt die bij jou past. Kijk daarom eens op de pagina ‘Over de organisaties’ en kom meer te weten over de verschillende organisaties.
Natuurlijk, om sponsor te worden hoef je geen christen te zijn.
Er zijn inderdaad kleine verschillen in de sponsorbijdrage, omdat iedere organisatie een eigen aanpak heeft en andere accenten legt.
In de basis is onze manier van helpen vrijwel hetzelfde, maar iedere organisatie legt andere accenten. Op onze websites lees je meer over onze aanpak.
De organisaties die betrokken zijn bij de Week van de Kindsponsoring zijn allemaal door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) benoemd als Erkend Goed Doel en bezitten het CBF-keurmerk voor goede doelen. We leggen daarnaast verantwoording af over wat we doen en hoe en laten ons onafhankelijk controleren.